3.0
MW

2020-05-07 01:32:03 cutremur in la 98.3 KM

Cum ai simtit acest cutremur ?

Lasa Feedback

Selecteaza una din imaginile care descriu cel mai bine ce ai simtit. (Camp obligatoriu)

1
(I) Cutremur Imperceptibil.
1
(II) Se simte de putine persoane, in special de cele ce se gasesc la etajele superioare ale cladirilor.
1
(III) Se percepe in interiorul cladirilor, mai pronuntat la etajele superioare. Durata poate fi apreciata.
1
(IV) Este resimtit de multe persoane care se afla in interiorul cladirilor. Cei care dorm se trezesc. In exterior putin perceptibil.
1
(V) Este simtit de aproape toti oamenii. Unele obiecte se rastoarna/deplaseaza. Usoare degradari ale tencuielilor.
1
(VI) Miscarea este simtita de toata lumea, multi se sperie. Obiectele cad si se sparg. Tencuiala cade, cladirile slab executate sufera avarii moderate.
1
(VII) Oamenii speriati parasesc locuintele. Avarii usoare pana la moderate la structurile de rezistenta obisnuita. Avarii considerabile la constructiile slab executate. Cosurile se prabusesc. Tulburarea apei in fantani/lacuri.
1
(VIII) Spaima si panica. Mobila grea se rastoarna. Avarii usoare la structurile proiectate seismic. Avarii moderate la cladirile obisnuite. Avarii importante la cladirile slab executate. Caderea monumentelor, pietrelor funerare etc. Mici crapaturi sau alunecari de teren.
1
(IX) Panica generala. Avarii moderate la structurile de rezistenta proiectate antiseismic. Avarii importante ale cladirilor cu structura de rezistenta buna. Distrugeri ale cladirilor slab executate. Crapaturi mari in pamant. Conductele subterane se rup.
1
(X) Avarii importante la structurile de rezistenta proiectate antiseismic. Distrugeri ale cladirilor cu structura de rezistenta buna. Prabusiri ale cladirilor slab executate. Fracturi in pamant, prabusirea rocilor, alunecari de teren.
1
(XI) Distrugeri si avarii severe la majoritatea tipurilor de cladiri, poduri, baraje. Deformatia terenurilor. Fracturi, prabusiri, alunecari si deplasari orizontale si verticale ale terenului.
1
(XII) Avarierea puternica si distrugerea tuturor cladirilor de suprafata si subterane. Schimbare radicala a scoartei terestre. Apar lacuri, noi albii.

adauga o fotografie (optional)

Multumim pentru feedbackul lasat, daca ati observat si alte lucruri ....

Multumiri EMSC/CSEM pentru acordul de a folosi pictogramele lor/ Acknowledgments to EMSC/CSEM for sharing their pictograms